Nejbližší volný termín
  • stávající klienti –
    Loading...
  • noví klienti –
    Loading...
Žádné kazy

Stěhování!

Od ledna 2024 bude ordinace dentální hygieny přestěhována na novou adresu Melantrichova 5, Praha 1 (metro Můstek). Více informací obdrží stávající pacienti v e-mailu začátkem roku.

Děkujeme za přízeň a těšíme se na novém pracovišti,
Soňa a Verča

Pokud si po zubech přejedete jazykem a nejsou hladké, pak jsme tu právě pro vás.

Mít zdravé a krásné zuby nemusí být nesplnitelný sen, stačí se jen naučit dobře o ně pečovat. Od toho je tu dentální hygienistka, která se společně se stomatologem podílí na prevenci a léčbě onemocnění dutiny ústní jako: zánět dásní, parodontóza, zubní kaz, citlivé zubní krčky, zápach z úst a mnoho dalších. Správnou péčí o dutinu ústní lze těmto onemocněním předejít a docílit tak zdravých a krásných zubů.

S čím vám umíme pomoci - Pokud vás trápí tyto, ale i jiné problémy, jsme tu pro vás

Citlivé zuby Citlivé zuby

Trnou vám zuby pokaždé, když si dáte zmrzlinu nebo fouká studený vítr? Citlivost zubů je způsobena odhalenými zubními krčky. Krček není chráněn sklovinou z korunky ani cementem z kořene zubu. Je odhalený dentin zubu a drobnými kanálky pronikají bolestivé podněty ke dřeni. V ordinaci používáme speciální roztok k zacelení těchto kanálků.

Žluté zuby Žluté zuby

Toužíte po Hollywoodském úsměvu, nebo jste s barvou vašich zubů spokojeni? Zkoušíte různé bělíci pasty ale bez efektu? Změnit barvu zubu bezpečně lze zatím pouze peroxidem. Ten se v kombinaci domácího a následně ordinačního bělení umí dostat do hloubky zubů a vybělit je tak trvale a na velmi pěkné, zářivě bílé odstíny.

Pigmenty na zubech Pigmenty na zubech

Bojíte se kvůli černým zubům smát? Pigmenty vznikají nejčastěji z kouření nebo v důsledku ukládání barviv z jídel a nápojů do zubního plaku. Tvoří se jen na místech, kde je zubní plak. Většinou kolem krčků nebo v hranách zubů. V měnším procentu pak na nerovnostech zubu. Lze se jich velmi snadno zbavit pískováním zubů. Na abrazivní pasty pozor.

Zápach z úst Zápach z úst

Žvýkáte žvýkačku, abyste zamaskovali nepříjemný pocit v ústech? Zápach z úst je velice omezující obzvlášť při kontaktu s jinými lidmi. Je způsobený plakem, který ulpívá na zubech, zubním kamenem nebo parodontózou. Lze se ho velmi snadno zbavit správnou ústní hygienou. Nejprve je ale potřeba profesionálně odstranit nečistoty, který na zubech již jsou.

Krvácení dásní Krvácení dásní

Plivete krev při každém čištění zubů? Víte, že krvácení dásní je příznakem zánětu dásní? Vzniká přemnožením bakterií nejčastěji v mezizubních prostorách. Jak poznáte jestli zánětem trpíte? Zkuste si do mezizubního prostoru zasunout mezizubní kartáček, pokud vám začnou dásně krvácet, neznamená to, že jste se píchli, ale že je v daném místě zánět.

Parodontóza Parodontóza

Trpíte parodontózou a chcete své zuby zachránit? Parodontóza je vážné infekční onemocnění, které nezřídka kdy vede ke ztrátě zubů. Je nesmírně důležité podchytit ji včas a proces ubytku kosti zastavit. Léčba je časově náročná a vyžaduje velmi dobrou spolupráci. Čím dříve se s léčbou začne, tím lepší je prognóza úspěchu.

Poskytované služby - Poskytujeme komplexní služby v oblasti zubní hygieny

Odstranění zubního kamene Odstranění zubního kamene

Zubní kámen vzniká ukládáním minerálů ze sliny do zubního plaku. Velké nánosy zubního kamene jsou odstraňovány pomocí ultrazvuku, poté je nezbytné dočistit mezizubní prostory a zbytky zubního kamene pomocí ručních nástrojů. Následuje leštění zubů metodou airflow (pískováním).

Bělení zubů - PureWhitening Bělení zubů - PureWhitening

Je prováděno metodou PureWhitening dle platné legislativy EU. Bělení začíná 14 denní domácí procedurou, po které následuje fáze ordinační. Tato metoda je bezbolestná a pro zuby zcela bezpečná. Při dodržení daného postupu je garantováno vybělení na nejsvětlejší odstíny zubů.

Airflow zubů Airflow zubů

Je součástí dokonalé zubní hygieny. Slouží k odstranění pigmentací z povrchu zubů. K pískování se používají speciální jemné prášky, které vyleští zuby dohladka. Tato metoda je zcela bezpečná, její výhodou je perfektní vyčištění mezizubních prostor a hlubokých rýh na korunce zubu.

Instruktáž čištění zubů Instruktáž čištění zubů

Perfektně prováděnou domácí zubní hygienou lze docílit zdravých zubů a dásní, proto je důležité naučit se zuby čistit správnou technikou a vhodným kartáčkem, používat mezizubní kartáčky, dobrou zubní pastu a jiné pomůcky. Kompletní instruktáž je součástí zubní hygieny.

Konzervativní léčba parodontózy Konzervativní léčba parodontózy

Zubní kámen uložený pod dásní na povrchu kořene zubu je příčinou vzniku parodontózy. Čištění tohoto zubního kamene se provádí pomocí speciálních ultrazvukových koncovek a ručních nástrojů. Toto ošetření je velice důležité pro stabilizaci parodontálního onemocnění.

Léčba zánětu dásní (gingivitis) Léčba zánětu dásní (gingivitis)

Zánět dásní je onemocnění způsobené bakteriemi, které se hromadí v zubním plaku. Dásně jsou oteklé, zarudlé a krvácí. Neléčený zánět dásní může vest k tzv. parodontóze. K účinné léčbě a prevenci vzniku zánětu dásní je třeba každodenní správné provádění zubní hygieny.

Reference - Vaše spokojenost je pro nás na prvním místě

Václav Štrupl Václav Štrupl,
zakladatel Bonami

“K Soně Kurucové chodím na dentální hygienu už 5 let a s jejími službami jsem byl vždy nadmíru spokojený. K práci přistupuje profesionálně, o zuby výborně pečuje a vždycky mě překvapí něčím navíc. Přitom je pokaždé velmi milá a usměvavá. Díky ní jsem zjistil, že do zubní ordinace se člověk může i těšit.”

Adam Stryko Adam Stryko,
lékař

“Soňu Kurucovou pravidelně navštěvuji několik let. Získala si mě zejména svoji profesionalitou a velmi milým přístupem. Když někdo dělá práci, která ho baví, je to znát. Soňa je toho krásným příkladem. Všechny zákroky, které jsem u ní podstoupil, provedla velmi pečlivě a z výsledku jsem vždy nadšen! Rád tuto dentální hygenistku doporučím všem, kdo hledají specialistu, ke kterému se budou rádi vracet.”

Eleni R.

“Na dentální hygienu jsem šla s opravdu velkým strachem. Překvapení bylo obrovské. Slečna hygienistka má velmi citlivý přístup, dopředu řekne co bude dělat a kdy to zabolí :) Já necítila vůbec žádnou bolest. Naopak. Jsem velmi mile překvapena. Doporučuji všem, kteří mají z dentální hygieny obavy.”

Online objednání - Vyberte si ideální termín právě pro vás

Objednávací formulář

Ceník služeb - Pravidelně kontrolujeme příspěvky pojišťoven na dentální hygienu, na tuto skutečnost vás vždy upozorníme

Dentální hygiena Dentální hygiena

Komplexní vyšetření stavu dásní a zubů, odstranění zubního kamene a povlaků, vyleštění pigmentací pomocí airflow nebo polishingu, fluoridace, instruktáž správné techniky čištění zubů a výběr vhodných pomůcek.

Vstupní dentální hygiena
1700 Kč
Pravidelná dentální hygiena
1500 Kč
Dentální hygiena po více než 2 letech
1700 Kč
Dentální hygiena u dětí do 17,9 let
1100 Kč

Bělení zubů - PureWhitening Bělení zubů - PureWhitening

PureWhitening bělení zubů je kombinací domácí fáze a ordinačního bělení. Tato metoda jako jediná garantuje vybělení zubů na nejsvětlejší odstíny. Bělení je bezbolestné, šetrné a při dodržením jednoduchého protokolu trvalé.

Kombinované bělení zubů
8000 Kč
Domácí bělení zubů
6000 Kč
Udržovací gel 10%, 16%
1100 Kč
Náhradní nosiče (1 čelist)
1000 Kč

Konzervativní léčba parodontózy Konzervativní léčba parodontózy

Hloubkové čištění zubního kamene z povrchu kořene zubů speciálními ultrazvukovými koncovkami a ručními nástroji. Dezinfekce a ohlazení povrchu kořene pískováním zubů. Ošetření je možné provádět v lokální anestezii.

Hloubkové čištění (1 čelist)
5500 Kč
Hloubkové čištění (zub)
500 Kč
Perioairflow (1 čelist)
500 Kč
Perioairflow (zub)
200 Kč

Ceník je platný pro rok 2024, žádanka od zubního lékaře nemá na cenu ošetření žádný vliv.

Platba je možná v hotovosti nebo kartou.

O nás - Naším cílem je poskytnout tu nejlepší dostupnou péči a servis pro pacienta

Ing. Soňa Žáková

Dentální hygienistka

V roce 2011 jsem ukončila studium na 3. lékařské fakultě univerzity Karlovy v Praze, kde jsem získala titul bakalář v oboru dentální hygienistka. Vždy pro mě byla prevence na prvním místě, proto jsem si vybrala tento obor. Ke svým klientům se snažím přistupovat s maximálně citlivým, profesionálním a individuálním přístupem. Pravidelně se účastním kurzů a školení, aby má péče byla vždy v souladu s nejmodernějšími přístupy.

Pečovat o zuby mě velice baví a byla bych ráda, kdyby i pro vás bylo čištění zubů zábavou.

Veronika Kohoutová, DiS.

Dentální hygienistka

Veronika je velice milá a pečlivá dentální hygienistka s mnohaletou praxí a jsem ráda, že mě po dobu rodičovské zastupuje u mě v ordinaci.

Jsem absolventka studia dentální hygieny na Soukromé vyšší odborné škole zdravotnictví pro dentální hygienistky v Praze. Během své praxe se i nadále vzdělávám na odborných kurzech a stážích. Chci, aby postupy a metody, které využívám, byly v souladu s nejnovějšími trendy moderní stomatologie.

Spolupracující lékaři - Spolupracujeme se špičkovými zubními lékaři

MUDr. Mihaela Apostol

Zubní lékařka
Senovážné náměstí 22
+420 732 222 017
www.ap-dent.8u.cz

MDDr. Petr Šimek

Zubní lékař
K Libuši 57/30, Praha 4
+420 777 011 324
www.stomatologiepraha4.cz

MUDr. Tereza Urbánková

Parodontologie
Tychonova 44/3, Praha 6
+420 703 373 535
[email protected]